BOMILÍGE

Massages

Liefdevolle aanrakingen zijn niet alleen fijn, maar ook gezond. Ze blijken een goed medicijn tegen zowel fysieke als geestelijke klachten en geven een goed gevoel.

Een - wetenschappelijk advies: - maak tijd voor jezelf

Hoe vaker en intensiever we omhelzen, strelen, aaien, hoe krachtiger de effecten en hoe langer ze aanhouden. Aangenaam huidcontact zet de oxytocine fabriek in je lichaam aan het werk. Wanneer je wordt gemasseerd geven miljoenen zenuwuiteinden in de huid onmiddellijk een seintje aan je hersenen door: produceren maar! Via een ingenieus systeem komt dit wondermiddel vervolgens in je bloed terecht. De bloeddruk daalt, hartslag wordt lager, de stresshormonen in je lijf verminderen drastisch. De kans is zeer groot dat er een tevreden glimlach op je gezicht verschijnt.

Wacht niet tot je schouders volledig vastzitten, je elke dag wakker wordt met rugpijn, je regelmatig last hebt van krampen of stijve spieren.NIEUW !!!!!

VLINDERMASSAGE

vlinder1

Voel je licht als een veertje en vrij als een vlinder.

Deze hele zachte en subtiele vorm van massage geeft je dit gevoel, doordat de aanraking voelt alsof er een vlinder over je rug heen gaat.

Er wordt op de rug gemasseerd, over de ruggengraat naar het hoofd toe en langs de ruggenwervels naar beneden richting bekken. Door de steeds weer herhalende beweging (doorlopende acht) volgt een diepe ontspanning, kan de energie weer stromen, heft blokkades op en voert losgekomen spanningen en afvalstoffen af. Aanraking via de ruggenwervels heeft zijn uitwerking op het autonome zenuwstelsel en werkt diep door in alle organen van het lichaam.

Vlindermassage kan ook worden toegepast bij kinderen. Vooral bij kinderen met dyslexie, faalangst of 'drukke' kinderen (bv. ADHD) is Vlindermassage vaak uiterst heilzaam en kan zelfs dagelijks worden herhaald.


NIEUW !!!!!

BONADEA Massage en modderpakking in 1!

De massagebehandeling start met een lysing (intensieve diepgaande peeling) waarna de huid zijdezacht aanvoelt.

Na deze dieptereiniging wordt u gemasseerd met een heerlijke olie en waant u zich in een bad van weldadig geurende oliŽn.

De modders zijn er voor totale massagebehandeling, kuur- en/of deelbehandelingen en hebben naast een reinigende functie ieder nog een eigen werking, met name Luto Veicolante (anti-vermoeidheid).
Deze mud geeft een bron van geestelijke verfrissing voor de huid dankzij de afvoerende werking wat een reiniging geeft voor de aderen en haarvaten, genereert een gevoel van lichtheid gedurende de dag, geeft de benen ontspanning en verbetert de circulatie.

De behandeling wordt afgesloten met een speciaal ontwikkelde hydraterende gel met intens effect voor hydratering, verzachting, egalisering en verheldering van de huid.
Behandeling is zeer geschikt voor mensen die lijden aan vochtophoping, capillaire fragiliteit (druk in de onderbenen) en zware benen.HOT STONE MASSAGE

hotstone-1

De Hot Stone Massage is een gecombineerde vorm van intuÔtieve massage, thermotherapie en aromatherapie, vanuit de gedachten 'Lichaam, Geest en Ziel zijn ťťn'.
Er wordt gemasseerd met warme basaltstenen en brengt lichaam en geest tot een diepe ontspanning. De aangename warmte van deze vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn doet gewrichts- en spierpijnen verzachten. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost.
Eerst worden er een aantal stenen op rug en schouders neergelegd, zodat je lichaam kan wennen aan de warmte. Vervolgens wordt het lichaam ingewreven met warme olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan dieper in het spierweefsel worden doorgedrongen, wat de behandeling veel effectiever maakt.
Een Hot Stone massage draagt bij aan positief zelfherstel van het lichaam, helpt afvalstoffen af te voeren, ontgift het lichaam, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. Geef je over aan deze heerlijke ontspanningstechniek, geniet ervanÖÖ

Hot Stone Massage is goed voor: spier- en zenuwziektes, reuma, arthrose, rug-, nek- en hoofdpijn, algemene vermoeidheid, MS, fibromyalgie, slechte bloedsomloop.

Hot Stone Massage mag niet worden gegeven bij: hartproblemen, hoge bloeddruk veroorzaakt door het hart (toestemming van arts nodig), erge spataderen, kanker, koorts, ontstekingen, open wonden.


HOT CHOCOLATE MASSAGE

hotchocolate1

Velen noemen de Hot Chocolate Massage de 'zoetste verwenning' sinds massage bestaat. Cacao bevat theobromine, dat er voor zorgt dat serotonine en endorfine in ons lichaam verhoogd worden. Het zijn deze hormonen die ons een goed gevoel geven. De kalmerende werking van de cacao-ingrediŽnten beÔnvloeden de huidsensoren.
Uniek en onvergelijkbaar met andere massagevormen is de ervaring met warme chocolade die op de huid verdeeld wordt en onder de masserende handen ontstaat zowaar een emotioneel en optisch kunstwerk 'de chocolade zachte huid'.
Er valt de huid echter nog meer dan enkel welbehagen ten deel: cacao-polyphenol is een actieve conserveringsstof Ė deze vangt de gevaarlijke vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor de afbraak en het verouderingsproces van de huidcellen en neutraliseert ze. Deze massage schenkt huid en zintuigen een gecombineerde beauty- en wellness behandeling, die de huid in een compleet verwen- en regeneratieproces hult.

NŠ een Hot Chocolate massage plak je niet! Je hoeft dus geen douche te nemen, de olie is een samenstelling van basis amandelolie en pure chocolade.

Niet geschikt voor mensen met een allergie voor chocolade.INTUŌTIEVE MASSAGE

intuitie1

IntuÔtieve Massage is een holistische wijze van masseren en ontstaat vanuit het hart. Deze massage zal telkens anders zijn omdat ik me laat leiden door mijn hart en intuÔtie.

Er wordt olie gebruikt die via strijkingen en knedingen uitnodigt om spanningen los te laten, zodat een warme, veilige en helende massage ontstaat.


ONTSPANNINGS MASSAGE

aroma1

Ook de Ontspannings Massage kan therapeutisch werken. De naam ontspanningsmassages zegt het al: alles is erop gericht om je tot ontspanning te brengen en kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid.
Een volledige ontspanningsmassage ontspant de spieren, maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler, verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid, stimuleert de afvoer van het lymfevocht, zodat afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten. Door ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress bijv. spanningshoofdpijn, chronische vermoeidheid, stijve nek/rug en slaapproblemen worden verzacht. Je zult merken dat met een ontspannen lichaam je geestelijk makkelijker tot rust komt, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.
Bij een gehele massage herstelt de bloedcirculatie zich en krijgt de huid een betere doorbloeding. Veel klachten door oververmoeidheid, stress, verkeerde sta-, zit-, of loophouding wordt voorkomen en/of opgeheven.

De ontspanningsmassage is een lichaamsmassage direct op de huid, waarbij een warme massageolie gebruikt wordt. Naar keuze worden voeten, benen, rug, armen, nek, gezicht en hoofd gemasseerd. Het is ook mogelijk om het gehele lichaam te masseren.


AN SHEN MASSAGE

De AN SHEN hoofd-, nek- en schoudermassage is een combinatie van Chinese acupressuur en Westerse massagetechnieken die op een speciale manier worden toegepast, met als effect een diepe ontspanning bij zowel de klant als de masseur.

anshen

De bewegingen komen niet uit de handen maar vanuit het lichaam van de masseur. De grepen worden in een bepaald ritme, kracht en in een vloeiende beweging uitgevoerd. Daardoor raak je in een soort trance, die niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk zeer ontspannend is.
Een diepe ontspanning en het verdwijnen van stijve en gespannen spieren zijn het resultaat. Ook stress, hoofdpijnen, piekeren, etc. verminderen aanmerkelijk.

De AN SHEN massage wordt als zelfstandige behandeling gegeven, maar kan ook bij elke andere vorm van therapie of massage worden toegepast.
Deze massage van hoofd en nek/schouders kan met kleren aan worden gegeven.


VOET- EN/OF ONDERBEENMASSAGE

voetreflex

Bij deze massage komen de spieren van het onderbeen en voeten aan bod om u van een goede doorbloeding te voorzien.
Even een ontspanning van uw voeten, het zijn tenslotte je onderdanen!

De etherische olie bij deze massage heeft een intense geur die werkt op ons zenuwstelsel. Geur prikkelt de reukcellen in de neus en wordt doorgegeven aan de hersenen.

Voor deze massage wordt voornamelijk gewerkt met:
- Gember: werkt aardend en verwarmend, is heilzaam bij koude voeten, vermoeide benen, spierpijn en slechte doorbloeding. Ook is deze olie goed bij malende gedachten.
- Geranium: helpt bij loslaten van spanning, stress en heeft een pijnstillende- , en heilzame werking bij gewrichts- , reumatische- , en zenuwpijnen. In combinatie met lavendel werkt deze olie tevens pijn verzachtend.


STOELMASSAGE

stoelmassage1

Stoelmassage is een drukpuntmassage, afgeleid van de traditionele Japanse acupressuur Shiatsu technieken. Op een ergonomisch ontwikkelde stoel worden hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen door de kleding heen gemasseerd.

De bloedcirculatie wordt gestimuleerd, zo ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het lichaam komt tot rust en ontspanning.

Stoelmassage is een verkwikkende massage die 15 tot 20 minuten duurt. Geschikt voor jong en oud, behalve voor zwangere vrouwen, of vrouwen die proberen zwanger te worden.


GEMBER PAKKING *

gember

NŠ een inleidende massage waarmee het lichaam vrijgemaakt wordt van blokkades volgt de gemberpakking.
Herhaaldelijk worden compressen, gedrenkt in warm gemberwater, op het lichaam geplaatst. Deze weldadige warmte in combinatie met de reinigende werking van de gember en de massage maakt dat je ontspannen en uitgerust weer naar huis gaat.

* Gember pakking wordt enkel in de winterperiode gegeven


© 2006-2008 www.mijn-eigen-website.nl